Monday, 28 April 2014

Cara Mudah Kupas Dan Buang Duri Nenas

Membuang duri nenas pada isi buah nenas yang baru dikupas kulitnya bukanlah sesuatu kerja yang mudah bagi sesiapa yang tidak biasa melakukannya, bahkan menjadi sesuatu yang renyah untuk dibuat.

Kadang-kala ketika membuang duri-duri atau mata nenas, banyak isi nenas yang terpotong bersama-sama duri nenas itu atau masih ada di beberapa bahagian nenas yang masih 'melekat' duri-duri itu.

Dan yang lebih kesian ada sesetangah orang yang terus potong isi dan makan bersama-sama dengan durinya itu ( makan, sambil makan buang duri dengan tangan sendiri)

Untuk mengatasi masalah ini anda boleh lihat videodibawah, demonstasi cara-cara mengupas nenas dari mula sampai habis.


Bagaimana mudahkan? kalau anda berminat dengan alat ini atau bolehlah kita panggil ia 'Pisau Nenas' anda boleh ordernya dari saya. saya akan poskan kealamat rumah anda.

Harga Pisau Nenas ini satu RM25 dan kos penghantaran RM6 jadinya ialah RM 31 (saya akan pos menggunakan Pos Laju).

Atau kalau nak jimat kos penghantaran saya akan hantar menggunakan 'Pos Tak Laju' (maksud saya pos biasa). Kos penghantaranya cuma RM3.50. Jadinya bagi pembelian 1 unit Pisau Nenas ini dengan penghantaran menggunakan pos biasa ialah RM25+RM3.50= RM28.50.

Untuk pembelian 3 unit keatas, kos penghantaran adalah percuma dan akan diposkan menggunakan pos laju.

Jadinya RM25+RM25+25=RM75 (kos penghantaran percuma - Pos Laju)

Jika berminat untuk mendapatkan, sila emailkan kepada saya Nama, alamat penghantaran dan no tel ke pisaunenas@gmail.com. Saya akan bagi detail pembayaran nanti. Anda juga boleh SMS kan kepada saya di no tel untuk urusan pembelian.

P/S: Harap maklum kami sudah tidak jual lagi alat ini.Sebab bajet tak ada untuk order dari Jepun..hehe.. Untuk pembelian boleh direct contact Mr. Norio Matayoshi dari Jepun.  Nak beli sikit-sikit pun boleh. cuba email dia.. Ini emailnya: noriofromjap@yahoo.com

No comments:

Post a Comment